Categories
Spletna prisotnost slovenske kulture

Kultura na spletu

V središče Ljubljane, na Poljansko cesto 11, se je lanskega decembra naselila striparna Stripolis, projekt Zavoda Stripolis in njegovega spiritus movensa Izarja Lunačka. Pri Kulturniku čestitamo, ker smo tudi sami stripovski norci; če pa bi še ne bili, bi pa to nadvse radi postali, kajti strip je fajn.

Stripolis deluje kot stripovska knjigarnica, kot atelje in kot prireditveni prostor, ob sobotnih dnevih pa pod taktirko Ane Duša vodijo otroški program. Poleg njihovega konstantnega razvijanja stripovske kulture preko vsakoletnega Festival Tinta smo sedaj tako znova dobili še eno stabilno točko stripovsega razvajanja.

Strip ni, kot se rado govori za film, resničnejši od resnice. Morda je njeno nezavedno, gotovo pa zna to nezavedno dobro narisati.

Veseli nas, da Stripolis uporablja Kulturnik, in sicer kar Kulturnikovo Vložišče, vaš najhitrejši, najenostavnejši in najbrezplačnejši način za doseganje imperativa, imenovanega promocija.

Če bi želeli, da se najave vaših kulturnih dogodkov in/ali novice prikazujejo širnemu spletnemu občinstvu tako rekoč sami od sebe, se nam oglasite na urednik@kulturnik.si