Categories
Kako deluje? Kulturnik.si

Priklop na Kulturnik: WordPress koledar

Situacija je sledeča: imate spletno mesto za vašo kulturno organizacijo na platformi WordPress, a nimate ne tehničnih možnosti ne časa (a. k. a. budžeta) za najemanje programerk ali programerjev, ki bi vam vzpostavili RSS feed in vas tako pripravili na priključitev na Kulturnik, kjer se nahajajo vaše ciljne javnosti. Morda se tudi Facebooka ne poslužujete in zato vsak dogodek najavljate prek e-pošte in jih ročno vnašate na razne napovedniške strani. S tem imate vedno znova dodatno, ponavljajoče se delo. Predlog: na vaši spletni strani vzpostavite koledar, od koder bomo najave črpali strojno in vam tako prihranili veliko časa, hkrati pa vaše dogodke distribuirali širnim javnostim.

Navodila za vzpostavitev koledarja na WordPressu:

V meniju nadzorne plošče izberite Plugins, nato Add new. V iskalnik vpišite The Events Calendar. Izbirate lahko med različnimi koledarji, priporočamo tega: The Events Calendar – https://wordpress.org/plugins/the-events-calendar/. Kliknite Install, nato Activate.

V meniju na levi strani izberite Events, nato Add new, vpišite podatke o dogodku in jih objavite (Publish).

wp 1

Ko ste dogodek ali več dogodkov vnesli, nam na urednik@kulturnik.si sporočite povezavo do koledarja na vaši strani. Povezavo bomo uporabili za priključitev vaših najav na Kulturnik.si. Na istem naslovu smo vam na voljo tudi za vsa vprašanja.

> Vam ta rešitev ne ustreza? Oglejte si druge tehnične možnosti priklopa na Kulturnik.