Categories
Kulturnik.si

Kava s Kulturnikom v Vetrinjskem dvoru

kava_s_kulturnikom_tw

Vabljeni na prijetno popoldansko kavo v Vetrinjski dvor, kjer bomo predstavili portal Kulturnik in svetovali, kako lahko izboljšate svojo spletno prisotnost in prepoznavnost. Dobimo se 14. junija 2016 ob 13. uri na Vetrinjski ulici 30 v Mariboru!

Slovenska kultura na svetovnem spletu? Kje jo iščete in kako jo najdete? Na spletišču svojega najljubšega gledališča, v poplavi objav na Facebooku, v kulturnih rubrikah peščice medijev, ki jo sploh še pokrivajo, ali nemara na blogu upokojenega novinarja v kondiciji? Tako občinstvo kot producenti se vsak po svoje soočamo in spopadamo z razdrobljenostjo, nepreglednostjo in oteženo dostopnostjo slovenske kulture v splošni poplavi spletnih vsebin.

Dejstvo je, da je splet za občinstvo, s tem pa tudi za producente in ustvarjalce, postal pomemben prostor komunikacije in vsakdanji vir informacij. Kulturnik je zato zasnovan kot spletni portal, namenjen lažji in kvalitetnejši orientaciji po kulturi in umetnosti. Na enem mestu lahko hitro in enostavno pokukate v digitalizirano bogastvo slovenskih knjižnic, arhivov, muzejev in ste na tekočem z aktualno kulturno produkcijo ter pestrim dogajanjem po Sloveniji. Vsebine na Kulturniku agregiramo iz prek 2000 različnih virov – spletnih mest kulturnih organizacij, kulturnih rubrik medijskih hiš, blogov, družabnih omrežij in komercialnih ponudnikov vstopnic za prireditve.

Kako si lahko z pomočjo Kulturnika (in drugih trikov) pomagate do boljše prisotnosti na spletu, bodo na kratko predstavili programerji Luka Frelih, Žiga Kranjec, Zoran Obradović in Mitja Doma ter metaurednici Polona Torkar in Alenka Pirman (Ljudmila).

V debati se nam bodo pridružili še Martina Magdič in Borut Wenzel (Salon uporabnih umetnosti je eno najbolj iskanih prizorišč na Kulturniku!), Igor Unuk (portal Maribor is the Future) in Saša Huzjak (platikfantastik). Govorili bomo o različnih strategijah spletne prisotnosti, tehnološki ozaveščenosti in načinu komuniciranja z občinstvom.

Kulturnik razvija društvo Ljudmila, oblikuje Studio ŽAŽA (Žiga Aljaž in Žiga Artnak), podpira pa Ministrstvo za kulturo.

Dodatne informacije: info@ljudmila.org, 040 195 877 (Polona), marko.brumen@nd-mb.si

> Kje je Vetrinjski dvor?

> Kava s Kulturnikom, vabilo na Facebooku

> Kulturnik na Twitterju